Hlavní obsah

Třetí klonované dítě se narodilo japonskému páru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FORT LAUDERDALE

Třetí klonované dítě na světě se narodilo japonskému páru. Oznámila to ve středu společnost Clonaid zabývající se klonováním během slyšení týkajícího se ustavení právního poručnictví nad prvním klonovaným dítětem. Existence klonovaných dětí nebyla potvrzena nezávislými vědci.

Foto: Vratislav Konečný

Aurora u Nachimovského námořního učiliště

Článek

Mluvčí Clonaid Nadine Garyová uvedla, že předsedkyně této společnosti Brigitte Boisselierová uspořádá ve čtvrtek v Torontu tiskovou konferenci, kde bude informovat o posledních narozeních - o narození japonského chlapce a o narození dívky nizozemskému lesbickému páru 3. ledna. Společnost Clonaid, která byla založena náboženskou sektou raeliánů, dosud neposkytla žádné důkazy o tom, že děti byly naklonovány.

Další klony na cestě

Pět klonovaných dětí by se prý mělo narodit do 5. února. První klonované dítě, holčička Eva, se narodilo americkému páru 26. prosince. Clonaid přislíbilo provést testy DNA, které by dokázaly, že se opravdu jedná o klon, avšak později uvedlo, že rodiče dítěte jsou proti testům. Při dnešním slyšení ohledně ustavení právního poručnictví nad Evou vypovídal telefonicky ze svého domova v Las Vegas viceprezident společnosti Clonaid Thomas Kaenzig, který však uvedl, že neví, kde se v současné době Eva nebo jeho matka nacházejí. Další slyšení se má uskutečnit příští týden.

Reklama

Související články

Druhý klon se narodil lesbičkám

Údajně druhé klonované dítě na světě se v pátek večer narodilo nizozemskému lesbickému páru. Oznámila to z Washingtonu agentura AFP s odvoláním na sdělení...

Výběr článků

Načítám