Hlavní obsah

Harry Potter na extázích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Tablety extáze s vyraženým obrázkem Harryho Pottera prodávala ve Spojených státech skupina pašeráků. Celkem 400 000 tablet s obrázkem populárního dětského hrdiny zabavili newyorští detektivové.

Foto: archiv skupiny

Na plesu FEK vystoupí mimo jiné multižánrová skupina Desperados.

Článek

"Tablety s Harrym Potterem jsou cíleně zaměřeny na mladé lidi," řekl agent americké Agentury pro potírání drog (DEA) britské agentuře BBC. Tablety se prodávaly po 15 dolarech, údajně i dětem ve věku 12 let. Ve středu bylo v souvislosti s tímto případem vyslechnuto 14 lidí. Pokud budou usvědčeni z účasti na prodeji drog, hrozí jim 20 let vězení a pokuta ve výši milionu dolarů. Pašeráci drog by podle expertů mohli pocházet z Dominikánské republiky, Španělska a Spojených států.

Extáze za kokain

Drogy zřejmě propašovali pod těsným oblečením nebo je vložili do balíčků, které lze spolknout. Podle úřadů by někteří z kurýrů mohli pokračovat do Dominikánské republiky, kde by obdrželi kokain, který budou pašovat do Evropy, napsala agentura AP. Obvinění byla vznesena na základě půlročního pátrání úřadů Španělska a Spojených států. Droga extáze oblíbená především mezi mládeží na celém světě se řadí mezi stimulanty, během čtyři až šest hodin trvajícího působení dodává energii a aktivitu a oddaluje potřebu spánku. Hlavním rizikem při užití je schopnost potlačit vnímání žízně, kvůli němuž může dojít k vážné zdravotní újmě způsobené dehydratací a přehřátím organismu.

Reklama

Výběr článků

Načítám