Hlavní obsah

Ve Francii zatkli muže podezřelého z osmnácti vražd

PAŘÍŽ

Francouzská policie zatkla v Mylhúzách na východě země muže, který je podezřelý z toho, že v letech 1980 až 2002 zavraždil nejméně osmnáct lidí, velkou většinou homosexuálů. Oznámila to ve středu prokuratura v Montbéliardu, která tak potvrdila informaci deníku l´Alsace.

Foto: Novinky

Podle zpráv nemají policisté příliš hmatatelné důkazy.

Článek

Osmašedesátiletý Nicolas Panard, sám rovněž homosexuál, je ve vazbě v Montbéliardu a podle zpravodajské televize LCI jakoukoli vinu rozhodně popírá. Zatčen byl v důsledku vyšetřování jiné vraždy, za niž byl ke dvaceti letům vězení odsouzen jeho údajný bývalý milenec. Ten je nyní rovněž vyslýchán, stejně jako dalších asi deset lidí.

Většina vražd byla spáchána v Alsasku, některé v sousední oblasti Franche-Comté a tři v pařížské oblasti. Pokud se obvinění prokáže, půjde o jeden z nejhorších případů masových vražd ve francouzských dějinách. Zatím ale údajně vyšetřovatelé žádné hmatatelné důkazy nemají.

Podle francouzského listu jsou zatčení výsledkem dvouleté práce policisty z Montbeliardu, který původně vyšetřoval vraždu v nedalekém Sochaux v roce 1991. Poté, co narazil na Panarda, zjistil, že jeho jméno figuruje v dokumentech k dalším nevyřešeným vraždám, které měly společné rysy. Podle LCI se vyznačovaly velkou brutalitou. Oběti byly všechny zabity ranami do hlavy, po nichž následovaly bodné rány. Všichni mrtví byli nalezeni polonazí se zahalenými tvářemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám