Hlavní obsah

Čech se u soudu v Bonnu přiznal k vraždě nezletilé

Právo, kov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BONN

Pětadvacetiletý Čech Zdeněk Hrbáč se včera před trestním senátem Zemského soudu v Bonnu přiznal ke znásilnění a vraždě čtrnáctileté německé školačky Hannah. Řekl, že dívku zavraždil ze strachu, aby znásilnění nemohla oznámit policii a aby ho nemohla identifikovat.

Článek

Obžalovaný, který žije v Německu od roku 2005, byl zaměstnán jako čistič aut. Podle televize WDR budil při přelíčení dojem „bankovního úředníka v tmavém obleku, v košili s kravatou a s reprezentativními hodinkami na zápěstí, jež si občas zálibně prohlíží“. Ze svého místa za pancéřovým sklem plynnou němčinou do mikrofonu vylíčil, jak školačku v Königswinteru u Bonnu 29. srpna přepadl v okamžiku, kdy se vracela domů, odvlekl od zastávky tramvaje, znásilnil ji a poté bodnými ranami nožem zavraždil.

Vypověděl, že nejdříve ji bodal do břicha a zad, potom jí prořízl hrdlo. Tělo zabalil do deky a igelitového pytle a ukryl v odlehlém křoví na pozemku prodejny aut, kde byly ostatky o pět dní později nalezeny.

Motivem zločinu prý pro něj bylo, že jako homosexuál nikdy předtím „neměl s žádnou ženou sex, chtěl vědět, jaké to je“ a napadlo ho to údajně spontánně. Policistům do protokolu uvedl, že ho k činu motivoval televizní detektivní seriál.

Může dostat až doživotí

Jeho detailní výpověď otřásla soudní síní pro 114 osob zcela zaplněnou přáteli a příbuznými Hannah. Rodiče oběti u soudu podle zpráv agentur nebyli a požádali veřejnost, aby se případ s ohledem na jejich city příliš nerozpitvával. Podle expertů muž znásilnění plánoval, ale jeho volba na Hannah zřejmě padla náhodně. Pátrací tým kriminalistů přišel na stopu pachatele na základě dobrovolné zkoušky slin na DNA. Jeho otisk DNA byl nalezen na těle zavražděné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám