Hlavní obsah

V Rakousku havaroval maďarský autobus, tři mrtví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Tři lidé v pondělí ráno zahynuli při havárii maďarského autobusu na rakouské Jižní dálnici A2 poblíž Modriachu ve Štýrsku. Další tři osoby byly těžce zraněny a 21 lehce, když se autobus zřítil z dálničního náspu, informovala agentura APA.

Článek

Celkem v autobusu cestovalo 42 lidí. K nehodě došlo ve tři hodiny ráno v severním směru na Vídeň, krátce po výjezdu autobusu z Herzogberského tunelu. Ze zatím nezjištěné příčiny se autobus dostal na odstavný pruh dálnice, narazil do dopravní značky a do betonových svodidel, a nakonec se přes svodidla převrátil z náspu.

Dálnice musela být ve směru na Vídeň uzavřena. Nehoda způsobila značné dopravní problémy v ranním provozu, protože podle hlášení hasičů se autobus ještě ani v šest ráno nepodařilo vyprostit a nebylo jasné, kdy se tak stane. Na dálnici nebyly vidět žádné brzdné stopy a policie vychází zatím z toho, že řidič mohl za volantem podlehnout mikrospánku.

Autobus převážel mladé lidi, kteří se vraceli z jedné sportovní akce v italském Miláně. Oběťmi jsou dvě dívky a jeden chlapec. Zranění byli rozvezeni do okolních nemocnic, ostatní čekali na příjezd náhradního autobusu z Maďarska.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám