Hlavní obsah

Spletl si brzdu s plynem - devět mrtvých a 54 zraněných

– LOS ANGELES

Na devět stoupl počet obětí středeční tragédie v kalifornské Santa Monice poblíž Los Angeles. 86letý Russell Weller si spletl brzdu s plynem a vysokou rychlostí se řítil na ulici, kde se konal každotýdenní trh zemědělských produktů. Mezi oběťmi je tříletá holčička, pět žen a dva muži.

Článek

Na místo krvavé tragedie okamžitě přiletěl vrtulník, přijely desítky sanitek, záchranářů a policistů. Zranění byli odvezeni do šesti nemocnic v okolí.

Scéna jako z akčního filmu

Očitými svědky událost otřásla. "Lidi padali jako figurky při kuželkách," řekl policii jeden z nich. "Nemohl jsem věřit tomu, co vidím, narážel do lidí a ti prostě odlétávali," uvedl další ze svědků tragédie, kdy červenohnědý Buick Le Sabre drtil stánky, kaši z rozmačkaného ovoce rozstřikoval na fasády domů a vyhazoval těla lidí do vzduchu.

"Když do někoho narazil, mohli jste to slyšet. Mohli byste si myslet, že ho to zpomalí, ale nestalo se tak, jel rychle a ještě přidával, " pokračoval v líčení události svědek. Vůz zastavil až poté, co minul tři bloky. Na kapotě ležela přes sebe tři těla, další bylo pod vozem.

Řidič si zřejmě spletl brzdu s plynem

Samotný řidič byl hospitalizován a leží v nemocnici v šoku. V rámci možností spolupracuje s policií, pročež nebyl zatím zadržen a obviněn.

Příčiny nehody zatím nejsou známé. "Řidič pravděpodobně sešlápl plyn místo brzdy," uvedl šéf policejní stanice v Santa Monice. James T. Butts. Jr. "Řekl, že zkoušel brzdit a nemohl zastavit vozidlo." Neprokázalo se, že by před jízdou požil alkohol, nebo že by byl pod vlivem léků. Nyní se pokoušíme rozlišit, zda šlo o zločinnou nedbalost nebo o kriminální čin," sdělil ještě Butts.

Podle některých údajů šlo ale o úmyslný čin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám