Hlavní obsah

Mina zranila na Srí Lance tři velvyslance

Novinky, CNN, BBC, AFP
COLOMBO

Americký, německý a italský velvyslanec byli v úterý zraněni na Srí Lance při minometném útoku na letiště, kde právě přistála jejich helikoptéra. Ital Pio Mariani byl se zraněními hlavy převezen do nemocnice. Američan Robert Blake a Němec Jürhen Weerth byli zraněni jen lehce a hned se vrátili do Colomba. Zraněno bylo také několik příslušníků srílanských vládních sil.

Článek

V době útoku byli na letišti i velvyslanci Francie a Japonska i představitel EU Julian Wilson. Letěli ve dvou helikoptérách do Batticaloy, kde měli dohlížet na humanitární  operace

Srílanský ministr Mahidna Samarsinge, který doprovázel diplomaty, sdělil: "Velvyslanci jsou v pořádku, utrpěli jen lehká zranění." V pořádku jsou podle něj i další diplomaté a národní představitelé OSN z potravinového a humanitárníého programu i dětského fondu UNICEF.

Vláda obvinila z útoku minami vypálenými z velké vzdálenosti tamilské separatisty. Ti vyjádřili "hluboké politování".

Srílanská armáda v posledních měsících vytlačila rebely z území na východě ostrova. Separatisté opustili města a stáhli se do džungle, odkud pokračují ve výpadech a ostřelování z minometů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám