Hlavní obsah

V Anglii vykolejilo Pendolino, zemřela žena

– LONDÝN

Železniční neštěstí na severozápadě Anglie nepřežila starší žena, pět lidí je vážně zraněno. V osobním vlaku Pendolino, který v pátek večer vykolejil, byly podle záchranářů na několik hodin uvězněny desítky lidí. Pendolinem cestovalo přibližně 120 lidí. Mluvčí záchranářů Claudine Shacklocková uvedla, že zraněno bylo celkem 77 osob.

Článek

Pětašedesát z nich bylo zraněno lehce. Do nemocnic bylo převezeno na 22 lidí. V kritickém stavu má být pět cestujících.

Policisté stále zjišťují totožnost mrtvé osoby. Podle vyšetřovatelů se jedná o starší ženu. 

Místo, kde vykolejilo Pendolino, bude uzavřeno na pět až šest dnů, uvedli policisté. Odborníci se v současnosti snaží zjistit přesnou příčinu nehody.

Do většiny vozů, z nichž část se po vykolejení převrátila na bok, se záchranáři nemohli dostat kvůli nebezpečí výboje vysokého napětí, jehož přívod v daném úseku bylo nutné přerušit.

V úseku, kde havarovalo Pendolino zasahovalo 12 sanitek, čtyři vrtulníky, hasiči a zvláštní záchranné týmy.

Osobní vlak společnosti Virgin jel z Londýna do skotského Glasgow. Mezi městy Oxenholme a Tebay večer ve čtvrt na deset vykolejil. Z trati sjelo všech jeho devět vagónů. Firma oznámila, že příčina neštěstí stále není známa. Podle některých cestujících vlak před vykolejením jakoby narazil na nějakou překážku.

Experti, kteří zasahují na místě nehody, se domnívají, že vlak vykolejil při rychlosti asi 152 kilometrů za hodinu. Maximální rychlost Pendolina činí přibližně 200 km/h. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám