Hlavní obsah

V americkém Coloradu zasypala lavina dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

COLORADO

Mohutná lavina sněhu zasypala v sobotu několik automobilů a jiné smetla přes krajnici ze svahu na dálnici procházející průsmykem Berthoud v americkém státě Colorado. Oznámila to mluvčí coloradského dopravního úřadu Stacey Stegmanová.

Článek

"Naše posádky z terénu hlásí, že šlo o nejohromnější lavinu, jako kdy viděli. Valila se třemi pruhy," řekla Stegmanová.

Záchranáři vyprostili ze sněhu osm osob. Jeden člověk byl zraněn. O obětech nejsou zatím žádné informace.

"Pokud je nám známo, všichni (zavalení) již byli vytaženi," prohlásil mluvčí dopravního úřadu Bob Wilson, podle něhož úraz jediného zraněného není vážný. Záchranáři přesto dál zával prohledávají.

Dálnice je v současnosti stále zavřená. Úřady se chystají celou oblast prozkoumat ze vzduchu a případně nechají odpálit další nahromaděný sníh, pokud by hrozil nový sesuv.

Několik aut je podle svědků zasypaných sněhem také v lokalitě Stanley poblíž Berthoudských vodopádů. Lavina se zřítila mezi 10:00 a 10:30 místního času (15:00 až 15:30 SEČ).

Berthoudským průsmykem ve Skalistých horách prochází americká mezistátní dálnice číslo 40. Je to hlavní trasa na Winter Park, jednu z největších lyžařských oblastí Colorada.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám