Hlavní obsah

Ve Španělsku zadrželi skoro dvě tuny kokainu

– MADRID

Španělská policie má jeden opravdu velký úlovek, když zadržela 1,8 tuny kokainu, který směřoval na evropské trhy. Zároveň s tím zadržela 28 osob pašeráckého gangu. Podle policie jde o nejvýznamnější síť obchodníků s drogami, která byla v posledních letech ve Španělsku dopadena.

Článek

Policie upřesnila, že pašeráci používali při přepravě drogy z Latinské Ameriky do Španělska rychlé čluny. Jeden takový člun loni policistům unikl a jeho posádka přitom shodila přes palubu do moře nedaleko španělských a portugalských břehů čtyři tuny kokainu. Balíčky s kokainem byly loni na podzim nalezeny na plážích severozápadního Španělska a Portugalska.

V prosinci ztroskotal další pokus zadržet jeden z těchto člunů, ale policii se podařilo identifikovat jednoho z pašeráků díky videozáznamu z vrtulníku španělských celníků. Po tomto pokusu policie zajistila 1,8 tuny kokainu v balících, které námořníci vhodili do vody. Následná operace vedla k zatčení 28 osob v Galicii na severozápadě Španělska, na jihu země a v Madridu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám