Hlavní obsah

V rakouském tunelu boural autobus, 45 lidí zraněno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celkem 45 lidí bylo zraněno, pět z nich těžce při dopravní nehodě v noci v Tauernském tunelu na rakouské dálnici A10. Řidič dvoupatrového autobusu z Bosny narazil do středové betonové zábrany a vozidlo převrátil.

Článek

Za ním jedoucí řidič osobního vozu ztratil kontrolu nad vlastním vozem, vjel do protisměru a také se převrátil. Jeho řidič byl lehce zraněn.

Cestující v autobuse pocházeli z Bosny, ze Slovinska, Švédska a z Chorvatska. Na místě zasahovali čtyři lékaři, 26 zdravotníků a dva pracovníci Červeného kříže a 24 dobrovolných hasičů. Celkem 44 zraněných bylo převezeno do okolních nemocnic. Devatenáct lidí bylo hospitalizováno, zbytek byl ošetřen ambulantně.

Řidič autobusu uvedl, že havaroval kvůli betonové zábraně, která odděluje krátce před výjezdem z tunelu jízdní pruhy. Šofér přiznal, že ztratil přehled, nevěděl, kam má přesně jet a propadl panice.

Tauernská dálnice byla až do nedělních 4:30 SEČ uzavřena v obou směrech, krátce před 5:00 byl provoz ve směru na Salcburk obnoven.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám