Hlavní obsah

Chlapec s plícemi probodnutými štětcem zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Na Slovensku v sobotu odpoledne podlehl svým zraněním třináctiletý školák, kterému minulý týden spolužák při hádce probodl štětcem plíce. Informovaly o tom televize Markíza a TA3.

Článek

Pacient se nejprve léčil v nemocnici v Topolčanech, kde se jeho zdravotní stav zlepšil. Chlapec dokonce komunikoval s rodinou a s médii.

Poté však začal vykašlávat krev, postupně mu selhávaly orgány a s otokem mozku upadl do bezvědomí. Byl proto převezen do Bratislavy. Tamním lékařům se však jeho život už nepodařilo zachránit.

Přednosta Kliniky dětí a dorostu banskobystrické fakultní nemocnice Svetozár Dluholucký správnost postupu topožčanského zdravotního týmu zpochybnil. Hoch měl být od počátku ve specializovaném ústavu, podotkl. Podle něj byl špatný i způsob transportu pacienta do Bratislavy. Nemocnice v Topolčanech ale svůj postup léčby obhajuje.

Případem se má zabývat Úřad pro dozor nad zdravotní péčí, který mimo jiné prošetřuje postup lékařů při léčbě pacientů. Podle televize Markíza zatím patnáctiletý útočník, který spolužáka bodl do zad štětcem o přestávce v nepřítomnosti učitele, nebyl obviněn. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenský chlapec probodl spolužáka štětcem

Hádka dvou školáků ve slovenském městě Topoľčany málem skončila tragédií. Patnáctiletý chlapec v návalu zuřivosti bodl svého třináctiletého kamaráda štětcem...

Výběr článků

Načítám