Hlavní obsah

Vysokoškoláci hledají studentskou královnu krásy

– ZLÍN
Novinky, Scio

Studentky vysokých a vyšších odborných škol se mohou do konce ledna přihlásit do soutěže Miss Academia, jež se koná již 12. rokem. Vítězná kandidátka by měla dokázat, že její předností není pouze vnější podoba, ale soulad celé osobnosti. Miss Academia by měla být dívkou krásnou a zároveň inteligentní a vzdělanou.

Článek

Miss Academia 2008 je určena pro všechny studentky prezenční formy studia na vysoké nebo vyšší odborné škole v České republice. Vhodné adeptky se mohou do soutěže přihlásit samy do konce ledna na webových stránkách www.missacademia.cz. Zaregistrovat je mohou i jejich spolužáci.

"Nezáleží na věku, stavu, národnosti a už vůbec ne na tom, kolik centimetrů měří v pase. Věříme totiž, že krása není slovo popisující vnější podobu. Je to soulad celé osobnosti," zní průvodní motto soutěže. Před tím než se deset nejúspěšnějších dívek probojuje do dubnového finále ve zlínském Městském divadle, musejí projít únorovými předkoly konanými v Praze a ve Zlíně. Na vítězku čeká půlroční zapůjčení automobilu Škoda Superb.

Soutěž organizují studenti v rámci školního předmětu 

Soutěž pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně v rámci předmětu Komunikační agentura. "To, že se na organizaci podílejí studenti, není nálepka amatérismu – právě naopak. Všichni odvádí skvělou práci, protože je to baví," vysvětluje jedna z manažerek projektu, Zuzana Belková.

Studentskou miss doprovází velký zájem. Pořadatelé ještě před uzávěrkou přihlášek zaznamenali větší počet registrací než v loňském roce. Tehdy přitom o titul Miss Academia bojovalo 190 studentek. Královnou se stala Karla Plhoňová ze zlínské Univerzity Tomáše Bati.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám