Hlavní obsah

V mezinárodní soutěži budování počítačové sítě zvítězil student FIT VUT Brno

Novinky, Martin Singr, Scio

Poslední červnové pondělí tohoto roku se v Bratislavě uskutečnil již čtvrtý ročník mezinárodní soutěže Networking Academy Games. Byla zaměřená na znalosti počítačových sítí a zúčastnilo se jí 50 studentů programu Cisco Networking Academy, kteří pocházeli ze sedmi zemí střední a východní Evropy.

Článek

"Cílem soutěže Networking Academy Games je umožnit studentům ukázat a porovnat s ostatními své schopnosti a dovednosti v oblasti počítačových sítí, které jsou dnes značně rozšířené nejen ve velkých společnostech, ale stále častěji i v menších firmách,“ řekl k soutěži Karol Kniewald, koordinátor Cisco Networking Academy v České republice.

Univerzální kategorii vyhrál český student

Letošní ročník soutěže se uskutečnil ve třech kategoriích. Univerzální kategorie byla určena pro jednotlivce z vysokých škol. Ti museli prokázat teoretické znalosti formou on-line testu i praktické dovednosti při budování počítačové sítě.

V této kategorii získal první místo Martin Danko z Fakulty informačních technologií Vysokého učení technického v Brně, když porazil druhého Sergeye Marunicha z Ukrajiny a třetího Maroše Kukana ze Slovenska.

Na sedmém místě se umístil Ján Pecsok z Univerzity Karlovy v Praze.

Čeští zástupci byli úspěšní i v dalších kategoriích

Dobrého umístění dosáhli studenti českých škol v konkurenci studentů z Bulharska, Německa, Maďarska, Rumunska, Slovenska a Ukrajiny také v dalších dvou kategoriích.

V kategorii pro jednotlivce zaměřené na program Packet Tracer, který vyhrál Křišťálový disk na loňském veletrhu Invex, se na čtvrtém místě umístil Vítězslav Rek z Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Šumperku a na pátém místě Petr Černohouz ze Západočeské univerzity v Plzni.

V kategorii určené pro tříčlenné týmy ze středních škol, které musely během jedné hodiny vybudovat počítačovou síť podle zadaných parametrů, se na čtvrtém místě umístili Jakub Ďurčík, Jan Hlavín a David Lupáč ze Střední školy elektrotechniky a spojů v Ústí nad Labem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám