Hlavní obsah

S přípravou na přijímačky pomáhá iPod

Novinky, mnu, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Přípravu na přijímací zkoušky si většina žáků a studentů spojuje se stresem, nervozitou a odříkáním. Na americkém trhu se však objevila novinka, která připravuje studenty středních škol na celonárodní testy zábavnou formou. Své studijní dovednosti si mohou trénovat s pomocí oblíbeného přehrávače iPod.

Článek

Americká společnost Kaplan nabízí uchazečům o univerzitní studium produkt, který jim zpříjemní průběh přípravy na testy SAT. Ty absolvuje ročně více než milión a půl středoškolských studentů.

SAT je standardizovaná zkouška ověřující studijní předpoklady uchazečů o univerzitním vzdělání. Ne všechny vysoké školy ji ale vyžadují povinně. Testy SAT je možno vykonat ve dvou desítkách předmětů.

Společnost Kaplan nabízí software pro iPod, ve kterém se studenti mohou připravovat celkem na tři různé zkušební okruhy. Formou podcastu mají uchazeči přístup k testování matematiky, psaní a kritického čtení. Jednotlivé produkty lze pořídit v přepočtu za zhruba sto korun.

Studenti mají iPod stále při ruce

Společnost, která se službám v oblasti vzdělání věnuje již od roku 1937, chce podle vlastních slov držet krok s životním stylem teenagerů. Přípravné testy na zkoušky SAT se snaží uchazečům zprostředkovat v co nejpohodlnější formě. 

Protože většina mladých Američanů má svůj iPod stále při ruce, ukázal se digitální přehrávač jako ideální pomocník při trénování přípravy na přijímací testy. Software obsahuje i užitečné rady a triky.

Přehrávač iPod je ve Spojených státech u mladých lidí nebývale populární. Proto je stále využívanějším nástrojem při studiu. Někteří vyučující nabízejí svým žákům ke stažení na iPod vlastní přednášky a užitečné studijní materiály. Jako komerční produkty nabízí řada firem různé vzdělávající kvízy nebo poslechové kurzy angličtiny.

Reklama

Související témata:

Související články

Školy učí žáky porozumět vlivu médií

Školy začínají učit žáky porozumět médiím. V mediální výchově, která je od září v základních školách povinná, školáci například přemýšlejí o tom, jak média...

Výběr článků

Načítám