Hlavní obsah

Gaudeamus radí, kam po maturitě

Novinky, mnu, Scio
BRNO

Studentům, kteří se letos chystají k maturitě, se pomalu krátí čas k tomu, aby se rozhodli, kam budou směřovat jejich budoucí kroky. Své plány si mohou ujasnit na právě probíhajícím veletrhu Gaudeamus, který se zaměřuje na pomaturitní a celoživotní vzdělávání.

Článek

Veletrh Gaudeamus se letos koná již počtrnácté. Na brněnském výstavišti pravidelně upoutává zájem desetitisíců návštěvníků. Gaudeamus je určen především letošním maturantům. Na řadu užitečných informací si přijdou i ostatní zájemci o studium na vysokých školách či zájemci o kurzy jazyků a celoživotního vzdělávání. Pro všechny je připraven bezplatný poradenský servis při vyhledávání požadovaného studia.

Celkem se na veletrhu prezentuje 143 škol, 213 fakult, 1366 studijních oborů na českých školách a 380 oborů na zahraničních školách. Právě účast zahraničních škol rok od roku narůstá, což dokazuje, že o české studenty je ve světě zájem. V Brně se letos objevili vystavovatelé nejen ze Slovenska,  ale například i ze Švýcarska, Rakouska, Nizozemí, Německa či Anglie. Zahraniční vystavovatelé mají největší podíl v historii.

Veletrh probíhá od 30. října do 2. listopadu. Již v úterý nachystalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ve spolupráci s Centrem pro studium vysokého školství přednášku na téma Aktuální novinky v podmínkách studia na českých vysokých školách. Náplň přednášky byla určena pedagogům, výchovným poradcům a ostatním odborníkům na vzdělávání. 

Kompletní seznam vystavovatelů na veletrhu Gaudeamus 2007 naleznete na www.gaudeamus.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám