Hlavní obsah

Dny otevřených dveří se stávají nezbytností i pro soukromé VŠ

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

I pro tento týden přinášíme přehled o informačních dnech pro nové uchazeče, pořádaných fakultami vysokých škol v ČR. Tentokrát se ke dnům otevřených dveří připojují i některé soukromé vysoké školy, jejichž nabídka studijních oborů rok od roku stoupá.

Článek

Již dnes mohli zájemci o vysokoškolské studium zavítat do Lednice, kde sídlí Zahradnická fakulta Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity. Z veřejných vysokých škol se v tomto týdnu budou dále prezentovat tři brněnské fakulty. Již v úterý nachystá den otevřených dveří Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií na Vysokém učení technickém. Uchazeče, kteří to mají do Brna daleko, se pokouší fakulta oslovit pomocí na internetu volně stažitelných videoprezentací, které přibližují jednotlivé studijní obory.

Sesterská instituce Fakulta podnikatelská pořádá vlastní informační den v pátek. Souběžně s ním poběží i den otevřených dveří na Lesnické a dřevařské fakultě na Mendelově univerzitě, kam se letos mohou studenti dostat i na základě dobrého výsledku v Národních srovnávacích zkouškách (týká se oboru Nábytek).

Expanzi zažívají v posledních letech soukromé vysoké školy. Na trhu se pohybují ve velmi konkurenčním prostředí, a proto si nemohou dovolit ve snaze oslovit nové studenty nic zanedbat. Informační akce typu dne otevřených dveří již patří na většině soukromých VŠ k samozřejmým aktivitám. Kromě další brněnské školy, Brno International Business School, bude tento týden lákat nové uchazeče i Středočeský vysokoškolský institut v Kladně, pražská Soukromá vysoká škola ekonomických studií, Evropský polytechnický institut se sídlem v Kunovicích a Vysoká škola finanční a správní na pobočkách v Praze, Mostě i Kladně.

Dny otevřených dveří na VŠ v tomto týdnu:
Úterý 11.12.
Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií (Vysoké učení technické v Brně)
Středočeský vysokoškolský institut, Kladno
Středa 12.12.
Soukromá vysoká škola ekonomických studií, Kunovice
Čtvrtek 13.12.
Brno International Business School, Brno
Vysoká škola finanční a správní; Praha, Kladno, Most
Pátek 14.12.
Fakulta podnikatelská (Vysoké učení technické v Brně)
Lesnická a dřevařská fakulta (Mendelova zemědělská a lesnická univerzita), Brno

Reklama

Související témata:

Související články

Informační den UK nalákal tisíce zajemců

Univerzita Karlova v Praze na sobotu uspořádala informační den, zaměřený zejména na nové uchazeče o studium. Akce v prostorách areálu Albertov nalákala více...

Fakulty lákají uchazeče o studium již nyní

Na odeslání přihlášky k příjímacímu řízení na vysoké školy mají studenti ještě dost času. Nejzodpovědnější jedinci ale nechtějí nechávat výběr fakult, na které...

Výběr článků

Načítám