Hlavní obsah

Poznejte svět z jiné perspektivy

Novinky, Helena Šebestová, Scio

Youth for Understanding (YFU – Mládež pro porozumění), nezisková organizace rozšířená po celém světě, se již přes 50 let zabývá mezikulturní výměnou mládeže. Studentům, kteří se zajímají o svět kolem sebe a vědí, co chtějí ve svém životě dosáhnout, nabízí roční pobyty ve více než 50 zemích světa, včetně Německa, Rakouska a Švýcarska.

Článek

YFU vzniklo z přesvědčení, že mezinárodní výměna může zásadně přispět k větší toleranci a lepšímu porozumění mezi různými kulturami. Umožňuje účastníkům rozvíjet jejich osobnost a zájmy a dosahovat schopností, které pro ně budou v pozdějším životě velmi důležité.

Výměnný pobyt mladým lidem umožňuje rozšířit si prostřednictvím sžití se s cizí kulturou vlastní obzory a lépe chápat svět. Aby pobyt přinesl kýžené výsledky, obsahují programy YFU tři důležité prvky – život v hostitelské rodině, studium na místí státní škole a podporu během pobytu prostřednictvím sítě spolupracovníků a dobrovolníků, kterými YFU v každé hostitelské zemi disponuje.

Významným prvkem je u YFU i následná možnost spolupráce. Po návratu z výměnného pobytu má student či studentka možnost dobrovolně spolupracovat s YFU a otevřít si tak takřka neomezené možnosti k dalším mezinárodním seminářům, zajímavé praxi ve fungující, zkušené mezinárodní organizaci a samozřejmě i dalším novým přátelstvím.

Výměnné pobyty nejsou určeny jen pro mládež. Zážitek z mezikulturní výměny mohou zažít všichni – české rodiny mají prostřednictvím YFU možnost na jeden rok přijmout zahraniční studenty. Podobně jako výměnný pobyt v zahraničí, je i hostitelský program nevšedním zážitkem a cennou zkušeností. Více informací o YFU naleznete na stránkách www.yfu.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám