Hlavní obsah

Konference "Take part - Be smart"

Novinky, Helena Šebestová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

V pondělí 16. listopadu proběhne v prostorách Krajského úřadu kraje Vysočina v Jihlavě konference s názvem „Take part – Be smart“, zaměřená na participaci a aktivní zapojení dětí a mládeže do veřejného dění a určená školám, organizacím pracujícím s dětmi a mládeží, volnočasovým zařízením, místním úřadům, dětem a mládeži.

Foto: , Novinky

Téma evropského občanství je jedním z těch, kterými se budou zabývat účastníci konference Take part - Be smart.

Článek

Na konferenci zve Místní akční skupina (MAS) Šipka společně s Krajským úřadem kraje Vysočina a partnerskými organizacemi o.s. Hodina H, organizacemi z Itálie a Slovenska. Program konference se skládá ze dvou hlavní částí.

V té první, s názvem „Participace a aktivní zapojení do veřejného dění“ se budou účastníci například zabývat otázkou, zda se nás týká problematika evropského občanství. Druhá část konference, „Program Mládež v akci – Mládežnické projekty participativní demokracie a inovace v práci s mládeží“ nabídne mimo jiné informace o způsobech podpory participace v Itálii či závěrečnou panelovou diskusi.

Místní akční skupina Šipka je občanské sdružení, které bylo založeno koncem roku 2004. Jeho cílem je sdružovat zástupce obcí, firem, zemědělce, podnikatele, zástupce škol, občanských sdružení, jiných institucí i aktivní jednotlivce, kteří ve vzájemné spolupráci za účasti široké veřejnosti a dalších partnerů připraví rozvojovou strategii mikroregionu Pelhřimovsko a následně budou usilovat o její realizaci.

Hodina H je občanské sdružení, jehož cílem je zejména neformální výchova a vzdělávání, plnohodnotné a aktivní využití volného času dětí a mládeže, poskytování informací pro mládež. Více informací o konferenci naleznete například na stránkách Národního informačního centra pro mládež v sekci aktualit pro pracovníky s mládeží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám