Hlavní obsah

Studenti VŠE a ČVUT vytvářejí týmy na webu, řeší zadání velkých firem

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nápad spojit vědomosti studentů ekonomických fakult se studenty technického směru v České republice se počátkem letošního roku zrodil v hlavách pracovníků rozvojového a poradenského centra VŠE ve spolupráci s kariérním centrem ČVUT. Smíšené studentské týmy se utvářejí pomocí webového portálu na témata vypsaná partnery projektu.

Článek

Soutěže  s tématy z reálného prostředí dovolují studentům nahlédnout do zákulisí velkých firem, vytěžit nové zkušenosti, vyhrát zajímavé ceny, ale přinášejí také možnost na sebe upozornit.

Partneři projektu s názvem EconTech, mezi něž patří například Ahold, ČKD, ČSOB, Danone nebo Hewlett-Packard, mají za úkol vytvořit témata vhodná jak pro studenty VŠE, tak pro ty z ČVUT. Kombinování ekonomických a technických vědomostí není náhoda, po celém světě vznikají podobnými studentskými synergiemi zajímavé a velmi podnětné počiny, přičemž mnohé z nich se podařilo úspěšně aplikovat v praxi.

V současné době se lze hlásit například do dvojice projektů společnosti ČSOB. Přihlašování do obou soutěží skončí shodně 30.10.2009. Týden nato – 6.11., končí registrace do projektu společnosti ČKD Holding na téma „Kompresorové soustrojí – posouzení ziskovosti a přidané hodnoty jednotlivých modulů v zařízení“. Před koncem roku se pak studenti budou moci zapojit ještě do soutěže organizované společnosti Danone s názvem „Trust“, kde přihlašování končí 13. listopadu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám