Hlavní obsah

Týden vědy a techniky zavítá do sedmi českých měst

Novinky, Jan Zelený, Scio
Praha

I tento rok se koná akce Akademie věd pod názvem Týden vědy a techniky. Hlavními cíli je zpřístupnit veřejnosti práci vědeckých ústavů a seznámit zájemce s jejich výsledky a zároveň získat nadané studenty pro vědeckou práci. Týden vědy a techniky mohou zájemci navštívit ve dnech od 2. do 8. listopadu v sedmi městech po celé republice.

Článek

Týden vědy a techniky proběhne letos již podeváté. Z Prahy se postupně festival vědy a výzkumu, pořádaný Akademií věd ČR rozšířil i do Brna, Českých Budějovic, Ostravy, Olomouce, Plzně a Hradce Králové. Ve všech těchto městech se mohou zájemci těšit, že jim vědci pomohou nalézt odpověď na otázku Jaký je náš svět? Právě tak zní motto letošního ročníku.

Návštěvníci budou mít příležitost dozvědět se, co o světě ví třeba biolog, filozof, jaderný fyzik, archeolog, etnolog, astronom, geolog, anorganický chemik, sociolog, genetik, historik, botanik nebo lingvista.

Akademická pracoviště přivítají návštěvníky ve svých laboratořích i knihovnách. Pro studenty i veřejnost bude připravena řada exkurzí do prostředí, kam se člověk běžně nedostane. Letos je na programu v sedmi městech 75 přednášek, 13 výstav, šest vědeckých kaváren, pět prezentací, tři semináře a dvě konference.

Více informací o Týdnu vědy a techniky naleznete na webových stránkách www.tydenvedy.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám