Hlavní obsah

Tomáš Klus podpoří na Slezské univerzitě projekt dárcovství krve „TO DÁŠ“

Právo, Petr Kotek
Opava

Herec a zpěvák Tomáš Klus, který se stal tváří projektu TO DÁŠ na podporu dobrovolného dárcovství krve, vystoupí ve čtvrtek 15. října na půdě Slezské univerzity. Od 12 do 14 hodin bude ve vestibulu univerzitní budovy na Bezručově náměstí 14 zpívat a diskutovat s účastníky setkání, které jako generální partner projektu zaštiťuje Všeobecná zdravotní pojišťovna.

Foto: Archiv, Právo

Tomáš Klus je tváří projektu TO DÁŠ na podporu dobrovolného dárcovství krve

Článek

Program, jehož se zúčastní i zástupci občanského sdružení Dar života, chce upozornit na alarmující stav v oblasti dárcovství krve.

„Když bylo naší univerzitě nabídnuto, aby se do projektu oslovením studentů zapojila, nikdo ani na chvíli neváhal,“ říká kvestor Jaroslav Kania. „Ostatně kampaň na získání dobrovolných dárců krve už u nás v minulosti proběhla a tato celospolečenská potřeba je tu připomínána permanentně,“ dodal na vysvětlení, proč se Slezská univerzita zařadila mezi další vysoké školy v Praze, Ostravě, Olomouci, Hradci Králové a Zlíně, které výzvu Všeobecné zdravotní pojišťovny pozitivně přijaly.

Sám Tomáš Klus, na němž se vstupné vybírat nebude, se v září stal novým dárcem krve v Ústavu hematologie a krevní transfuze v Praze. „Dárcovství krve považuji za věc, která se zásadním způsobem dotýká každého z nás. Nikdy nevíte, kdy budete krev potřebovat právě vy,“ potvrzuje Klus.

Vedle interpretace písní, mezi nimiž nebudou chybět ani ty z právě vydávaného alba „Hlavní uzávěr splínu“, je připraven také na autogramiádu a debaty se všemi přítomnými nejen o své herecké a pěvecké profesi, ale i o zážitcích a pocitech dárce krve. A ti, již se dají přesvědčit, aby ho následovali, získají informace o možnosti zvýhodněného cestovního pojištění.

„Dárců krve chybějí v naší zemi v současné chvíli doslova tisíce, a tak je každá nová kapka vítaná. Věřím, že nejednu poskytnou též studenti Slezské univerzity,“ uzavírá kvestor Kania.

Reklama

Výběr článků

Načítám