Hlavní obsah

Právnická fakulta UP získala na dalších osm let akreditaci oboru Právo

Právo, Petr Kotek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Právnické fakultě Univerzity Palackého (UP) v Olomouci udělila Akreditační komise reakreditaci magisterského oboru Právo na osm let. Kromě ní fakulta nově získala i možnost udělovat v rigorózním řízení titul doktor práv – JUDr.

Článek

„Jsme velmi potěšeni, že Akreditační komise reakreditaci udělila na takto dlouhou dobu, tedy na osm let. Dříve ji udělovala vždy jen na čtyři roky, což je běžné, ale my jsme dlouho bojovali o to, aby to bylo na delší dobu, a teď se nám to konečně podařilo,“ komentuje úspěch fakulty její děkanka profesorka Milana Hrušáková.

Navíc byla podle Hrušákové reakreditace schválena velmi rychle, bez průtahů a připomínek. „Získali jsme také akreditaci nejen pro magisterský stupeň, ale i pro rigorózní řízení, což je přínosné doplnění rovněž letos nově akreditovaného doktorského studijního programu Teoretické právní vědy. Potvrdili jsme tak svoji pozici třetí nelépe hodnocené právnické fakulty v republice,“ uvedla děkanka.

Koncepce oboru je založena na studiu všech odvětví českého práva a na studiu základů práva evropských společenství. Předmětem studia jsou rovněž právní systémy a řády evropských zemí, evropských a mimoevropských společenství a právo mezinárodní soukromé a veřejné. Absolventi fakulty mají možnost uplatnění ve sféře judiciální, v advokacii, na státních zastupitelstvích, ve sféře veřejné správy i ve sféře tuzemského a zahraničního obchodu a také v diplomatických službách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám