Hlavní obsah

Ministerstva obrany pořádá výstavu o radarech

Novinky, Helena Šebestová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ministerstvo obrany ČR společně s Vojenským historickým ústavem Praha pořádá poznávací výstavu s názvem Radary 2009, která probíhá do konce října v areálu Leteckého muzea Kbely. Expozice je vhodná pro žáky a studenty, ale i pro dospělé zájemce o problematiku ochrany vzdušeného prostoru.

Článek

Výstava sestává z celkem šesti panelů, pomocí nichž se návštěvníci mohou dozvědět informace o funkci radarů a o přístrojích, které v současné době Armáda České republiky využívá k ochraně vzdušného prostoru našeho státu. Navštívit lze také stálou expozici Leteckého muzea, která je i přes probíhající obnovu z větší části přístupná. Vstup na výstavu je zdarma, navíc každý návštěvník obdrží brožurku s podrobnějšími informacemi o radarech.

Návštěvníci výstavy se také mohou prostřednictvím anketních lístků zúčastnit vědomostní soutěže, která je pořádána v souvislosti s prezentací encyklopedie o radaru, jíž pro Ministerstvo obrany vytvořil RNDr. Jaroslav Kusala. Současně soutěž probíhá i on-line na stránkách www.soutez.army.cz. Hlavní cenou je turistická GPS navigace Garmin, dále lze vyhrát například elektrický airsoftový samopal M4A1 či komplexní vojenský simulátor ARMA II. Losování výherců proběhne v první polovině listopadu. Více informací o encyklopedii radarů, která vysvětluje jejich fungování a smysl, naleznete zde.

Letecké muzeum Kbely

Založeno v roce 1968 v areálu historického vojenského letiště Praha - Kbely, které bylo první leteckou základnou vybudovanou po vzniku Československa v roce 1918. Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě. Expozice muzea se vztahuje bezprostředně k historii československého a českého letectví, zvláště vojenského.

Reklama

Výběr článků

Načítám