Hlavní obsah

Na Střeleckém ostrově ukáží studenti AMU školu SKRZNASKRZ

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na studentském festivalu s názvem SKRZNASKRZ AMU 2009, který proběhne o víkendu 17. a 18. 10. 2009 v Praze na Střeleckém ostrově, svou tvorbu představí fakulty Akademie múzických umění (AMU), konkrétně Divadelní fakulta (DAMU), Filmová a televizní fakulta (FAMU) a Hudební fakulta (HAMU).

Článek

Program na Střeleckém ostrově bude probíhat vždy od 14:00 do 22:00. Poté se festivalové dění přesune do prostoru galerie Mánes. Na Střeleckém ostrově se objeví čtyři stany, ve dvou z nich budou návštěvníci moci shlédnout ukázky z tvorby fakult DAMU, FAMU a HAMU, zbylé dva nabídnou kávu, občerstvení a hudbu. Pokud bude organizátorům nakloněno počasí, proběhnou i akce na volných prostranstvích. Vstup na akci je volný.

Festival Skrznaskrz vznikl před třemi lety z popudu studentů katedry produkce DAMU. Hlavním cílem projektu bylo navázání spolupráce mezi fakultami a jejich studenty, seznámení se s jejich pracemi a odhalení možností budoucí spolupráce. Až na druhém místě bylo účelem představení nastupující generace širší veřejnosti, možnost prezentace studentů vně školy a získání kontaktů. Letošní ročník festivalu se však rozrostl a nabídne nejen prezentace jednotlivých fakult, ale i jejich společný projekt, připravený speciálně pro tuto událost. Pestrou programovou nabídku, ve které nebudou chybět třeba projekce filmů, módní přehlídka či soutěže, najdete na stránkách festivalu.

Reklama

Výběr článků

Načítám