Hlavní obsah

Financial Times: VŠE má nejlepší magisterský program

Právo, Petr Kotek

Deník Financial Times vyhodnotil mezinárodní program CEMS Master’s in International Management jako nejlepší navazující magisterský program roku 2009. Na VŠE v Praze je do tohoto studijního programu přijímáno 50 studentů ročně.

Článek

Desáté výročí svého členství v mezinárodní strategické alianci vysokých škol ekonomických a velkých mezinárodních firem CEMS oslavila VŠE v Praze úspěchem na mezinárodním poli. Společný navazující magisterský program (joint degree), který je akreditován MŠMT a na VŠE jej realizuje Fakulta podnikohospodářská, byl poprvé v historii vyhodnocen jako nejlepší manažerský magisterský program na celém světě.

K tomu přispěla i nová strategie, kdy se původně evropský program přeměnil v roce 2007 na program celosvětový.

V současné době jsou řádnými členy CEMSu i vysoké školy z Austrálie, Brazílie, Mexika a Singapúru. Prvenství získal program zejména díky mezinárodní mobilitě studentů (každý student je povinen studovat semestr na partnerské škole v zahraničí), mezinárodním pedagogickým týmům i zastoupení řady národností ve studijních skupinách.

„Členství v CEMSu je pro VŠE v Praze prestižní záležitostí a úspěch v hodnocení deníku Financial Times je oceněním, kterého si velice vážím“, říká člen Strategického výboru CEMS a rektor VŠE v Praze profesor Richard Hindls. „VŠE v Praze patří k aktivním a respektovaným členům tohoto mezinárodního společenství. V posledních dvou letech jsme program řádně akreditovali, úspěšně prošli hodnocením kvality, kurz Principles of Managerial Finance byl studenty vyhodnocen jako nejlepší kurz programu a na VŠE v Praze jsme uspořádali zasedání Řídícího výboru, kterého se zúčastnili poprvé i zástupci nově přijatých mimoevropských škol. Těší mne, že naši studenti mají možnost studovat na nejlepších vysokých školách v zahraničí nejen v rámci navazujícího magisterského programu International Management, ale že jsou členské školy CEMSu i našimi hlavními partnery pro semestrální výměnné pobyty“, doplňuje Hindls.

Top 10 magisterských programů v roce 2009 podle Financial Times
1.   CEMS
2.   HEC Paris (Francie)
3.   ESCP Europe (Francie, Velká Británie, Německo, Španělsko, Itálie)
4.   LSE (Velká Británie)
5.   Essec Business School (Francie)
6.   EM Lyon Business School (Francie)
7.   Grenoble Graduate Business School (Francie)
8.   Mannheim Business School (Německo)
9.   Esade Business School (Španělsko)
10. Rotterdam School of Management Erasmus University (Holandsko)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám