Hlavní obsah

Hasiči školí učitele

Novinky, Helena Šebestová

Lektoři Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje ve spolupráci s Národním institutem pro další vzdělávání (NIDV) připravují již pátou část školení učitelů základních a středních škol Libereckého kraje k výuce tématu "Ochrana člověka za mimořádných událostí".

Foto: Barbora Silná, Právo

Účastníci školení se seznámí se základními opatřeními k ochraně obyvatelstva, jako jsou varování, evakuace, kolektivní ochrana či nouzové přežití.

Článek

Na programu školení jsou důležitá témata, jako je ochrana obyvatelstva, individuální ochrana osob či první psychická pomoc. Účastníci školení se seznámí se základními opatřeními k ochraně obyvatelstva, jako jsou varování, evakuace, kolektivní ochrana či nouzové přežití, probírat se bude například také, co dělat v různých krizových situacích, například když hoří automobil nebo hrozí povodeň. Chybět nebude ani obecné vymezení chování učitele ve velmi závažných zátěžových situacích, i tak tragických, jako je například úmrtí dítěte.

Cílem je seznámit pedagogy s úkoly a činností složek Integrovaného záchranného systému (IZS), se zásadami a prvky ochrany obyvatelstva a možnými psychologickými dopady mimořádných událostí na člověka, a pomoci je tak připravit k výuce v této oblasti.

Školení, na která jsou zváni pedagogičtí pracovníci všech typů a stupňů škol, proběhnou 8. 10. v Semilech, 14. 10. v Jablonci nad Nisou a o den později v Liberci. Začínají vždy v 9 a končí ve 14 hodin. Výše poplatku za pětihodinové školení činí spíše symbolických 200 Kč. Přihlašování učitelů a bližší informace jsou k dispozici na webových stránkách NIDV v sekci Programová nabídka (http://www.nidv.cz/cs/programova-nabidka/programova-nabidka.ep/).

Reklama

Výběr článků

Načítám