Hlavní obsah

Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze slavnostně zahájila výuku

Novinky, Bohumil Kartous, Scio
Praha

Nejmladší a zbrusu nová fakulta ČVUT v Praze, Fakulta informačních technologií (FIT), existuje teprve od 1. července 2009. V pondělí 21. září 2009 zahájili historicky první studenti FIT svou výuku v nejmodernější posluchárně nové Národní technické knihovny (NTK).

Článek

Pro 450 studentů z České republiky, Slovenska a dalších evropských zemí bude NTK představovat hlavní základnu pro výuku, studium literatury i náplň volného času.

Zájem o absolventy informatiky je velký

Budoucí absolventi FIT by rozhodně neměli mít problémy s uplatněním na trhu práce. Podle nejnovějších průzkumů chybí českému průmyslu každý rok tři tisícovky erudovaných odborníků v oblasti IT.

Bakalářský studijní program Informatika na FIT zahrnující šest studijních oborů, je proto orientovaný na studenty, kteří se chtějí věnovat takzvané „čisté“ informatice, to znamená studiu bez elektrotechnických a fyzikálních předmětů. Vedení FIT už v této době připravuje magisterský a doktorský studijní program, aby fakulta mohla co nejdříve vychovávat také počítačové inženýry a vědecké pracovníky.

Štafeta s klávesnicí, přetahování o myš

Fakulta chce žít i mimostudijním životem. Už na pátek 25. září odpoledne na 14:00 připravili studenti a pedagogové zajímavou akci na sportovištích ČVUT Kotlářka v Praze 6. Spolu s klasickým turnajem ve volejbalu, stolním tenisu a tenisu proběhnou klání v unikátních disciplinách.

Bude se soutěžit v hodu myší, ocenění získají také myši nejmenší a největší. V soutěži založené na přetahování lanem půjde také o myš, běh bude probíhat s klávesnicí individuálně i ve štafetách. Sportovní odpoledne vyvrcholí okolo 18:00, kdy bude ustaven základní rekord Fakulty informačních technologií v délce hada složeného ze všech přinesených myší.

Zájemci o  „ajťácké hrátky“ jsou organizátory srdečně zváni, aby se přišli na stadion Kotlářka podívat. Více informací najdete zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám