Hlavní obsah

Pardubická univerzita slavnostně otevře nový areál

Novinky, Jan Zelený, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Univerzita v Pardubicích otevře u příležitosti zahájení 60. akademického roku nový areál, který bude využívat Fakulta chemicko-technologická. Výstavba moderního areálu trvala celkem tři roky. Slavnostního otevření se v pondělí 14. září zúčastní i ministryně školství Miroslava Kopicová.

Článek

Fakulta chemicko-technologická získala po 60. letech své existence moderní areál pro výuku 1 800 vysokoškolských studentů a vědecko-výzkumnou činnost v oblasti chemických, chemicko-technologických, biochemických a biotechnologických disciplín.

Po desetiletích úsilí několika vysokých škol o zařazení mezi prioritní investice státu je tak konečně vidět výsledek. "Fakulta chemicko-technologická je nejstarší a na vědecko-výzkumné výsledky i nejproduktivnější fakulta, " uvedl rektor univerzity profesor Jiří Málek.

Hlavními autory architektonického návrhu nově vybudovaného areálu, který budou využívat vyučující a studenti nejstarší ze sedmi fakult univerzity, jsou Tomáš Pilař a Ladislav Kuba. Výstavba pardubického areálu patří mezi současné největší tuzemské stavební realizace v resortu vysokých škol.

V nově otevíraném areálu je vybudováno 168 laboratoří se špičkovým technickým a technologickým zázemím, 24 učeben včetně počítačových a 4 velké posluchárny.  Dále je zde rozsáhlé zázemí pro děkanát fakulty, jednotlivá pracoviště, akademické pracovníky a pobyt studentů.

Reklama

Výběr článků

Načítám