Hlavní obsah

Akce VŠ v září: Noc vědců, Festival vědy v Brně, Cena Exit v Ústí nad Labem

Novinky, Martin Singr, Scio

Pro studenty i veřejnost jsou na září připraveny zajímavé akce konané pod záštitou vysokých škol. Zejména v Brně se mohou těšit žáci i širší veřejnost na týdenní Festival vědy a jeho vyvrcholení Noc vědců. Akce proběhne i v řadě dalších univerzitních měst. V Ústí nad Labem pak budou k vidění práce studentů umění v rámci bienále nazvaného Cena Exit.

Článek

Festival vědy v Brně, Noc vědců na řadě míst v ČR

Ve dnech 18. až 25. září se v Brně na Náměstí Svobody uskuteční série akcí zaměřených na popularizaci vědy organizovaná pod souhrnným názvem Festival vědy. Na pátek 18. září je připravena soutěž ŽIRAFA určená týmům žáků druhých stupňů základních škol a prvních stupňů víceletých gymnázií jihomoravského regionu.

V sobotu 19. září proběhne Den vědců, v rámci kterého budou brněnští vědci interaktivní formou představovat veřejnosti zajímavosti ze svých oborů. Následující týden budou probíhat doprovodné akce, například MU organizuje cyklus populárněvědeckých přednášek zahrnujících široké spektrum témat a oborů. Festival vyvrcholí 25. září Nocí vědců, která proběhne také v Praze, Plzni, Českých Budějovicích či Zlíně.

Další užitečné informace o brněnském festivalu vědy najdete zde, informace a program noci vědců zde.

V Ústí nad Labem se koná výstava finalistů Ceny Exit

V Ústí nad Labem se od 2. září do 6. října koná výstava finalistů Ceny Exit, bienále studentů vysokých uměleckých škol v ČR. Výstava se uskuteční v Galerii Emila Filly v Ústí nad Labem, která je dočasně z důvodů rekonstrukce Domu kultury zřízena v prostorách areálu bývalé Severočeské Armaturky.

Z dvaceti šesti přihlášených projektů od studentů vysokých uměleckých škol z celé republiky vybrala porota sedm finalistů. Další informace o akci, kterou pořádá Fakulta umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám