Hlavní obsah

Veletrh ekologických výukových programů navštíví i exministr Ondřej Liška

Novinky, Helena Šebestová

Ve dnech 1. až 4. září proběhne vzdělávací akce k environmentální výchově. Letos již po šestnácté se sjedou lektoři a učitelé z celé republiky, aby načerpali inspiraci a dozvěděli se o novinkách v oboru. Veletrh ekologických výukových programů letos navštíví 135 lektorů ze 40 organizací.

Článek

Letošním místem konání je Želivský klášter na Vysočině. Na programu jsou praktické ukázky výukových programů, které běžně absolvují třídy ZŠ a SŠ při návštěvě středisek ekologické výchovy a jež v Želivu „absolvují“ sami lektoři u svých kolegů, exkurze na Želivskou přehradu s odborným výkladem nebo přednášky na aktuální témata z oblasti životního prostředí a mnoho dalšího.

Mezi nejzajímavější součásti programu bude bezpochyby patřit přednáška socioložky Hany Librové a diskuse s bývalým ministrem školství Ondřejem Liškou. Většinu z přihlášených účastníků tvoří lektoři středisek ekologické výchovy, ale přihlášeni jsou i pracovníci ze správ chráněných oblastí, domů dětí, muzeí a škol.

Smyslem je výměna zkušeností v ekologické výchově

„Aktuální témata životního prostředí odrážejí programy zaměřené na globální problémy nebo povodně. Další programy jsou například o zvířatech ve městech, o rostlinách, které změnily svět, nebo o tom, jak vytvářet u dětí pozitivní vztah k hmyzu,“ říká Júlia Sokolovičová ze spolupořadatelské organizace Pavučina.

Smyslem veletrhu je zprostředkovat výměnu zkušeností mezi lektory ekologické (environmentální) výchovy, sdílet příklady dobré praxe v této oblasti, budovat vztahy a navazovat nové kontakty, přispívat ke vzdělávání pracovníků a napomáhat jejich profesnímu růstu - jak začínajících, tak zkušených lektorů.

Akci pořádají společně SSEV Pavučina a Lipka – školské zařízení pro environmentální vzdělávání Brno (www.lipka.cz), s přispěním dalších členských středisek. Více informací naleznete na stránkách http://pavucina.ninehub.com .

Reklama

Výběr článků

Načítám