Hlavní obsah

Český pěvecký sbor zvítězil v prestižní mezinárodní soutěži

Novinky, Helena Odstrčilová
Řím

Na prestižní mezinárodní soutěži Musica Sacra a Roma, která se uskutečnila v rámci festivalu Musica Mundi v Římě, si vydobyl vítězství dětský pěvecký sbor Comenius z Uherského Brodu.

Foto: Barbora Vaníčková, Novinky

Český pěvecký sbor zvítězil v prestižní mezinárodní soutěži, která se konala v Římě (ilustrační foto).

Článek

Festival Musica Mundi se konal ve vyhlášené Bazilice di San Crisogono v Římě. Soutěž pěveckých sborů Musica Sacra a Roma proběhla ve čtvrtek 2. července, sbory byly rozděleny do kategorií podle věku a složení.

Vítězné skladby

Český pěvecký sbor Comenius soutěžil se skladbami Passion od J. S. Bacha, Favete linquis singuli s prvkem ozvěny od J. C. Vodňanského a na závěr zazpíval Ave Maria od A. Platperse.

Po soutěži se děti jely koupat k moři, večer následoval slavnostní koncert v kostele San Francesco a Ripa a poté byly konečně oznámeny výsledky. Za svůj výkon získal dětský sbor Zlatý diplom. "Děti se dokázaly neuvěřitelně zkoncentrovat, zpívaly s radostí a chutí," ocenila výkon vedoucí sboru Lenka Zemková.

Další ocenění sboru

Sbor získal již celou řadu ocenění, například zlaté pásmo na uničovských sborových dnech 98 s oceněním poroty za příkladnou dramaturgii, stříbrný diplom na mezinárodní soutěži dětských pěveckých sborů v Saló del Garda v Itálii v říjnu 1998 či zlatý diplom na regionální soutěži dětských pěveckých sborů ve Znojmě 1999.

Reklama

Výběr článků

Načítám