Hlavní obsah

Sdružené spolky nabízejí bezplatné tábory dětem z povodněmi postižených oblastí

Novinky, Helena Odstrčilová

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) na svých stránkách zveřejnilo nabídku pomoci rodinám z oblastí postižených povodněmi, se kterou přišlo členské sdružení České rady dětí a mládeže (ČRDM). Jedná se o nabídku bezplatných táborů.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Pro děti bude zajištěno základní táborové vybavení (ilustrační foto)

Článek

Několik spolků, které Česká rada sdružuje, nabízí rodinám postiženým letošními povodněmi pomoc v těžkých chvílích, které právě prožívají. Pro rodiny zasažené velkou vodou, které mají děti ve věku 7 až 15 let, pořádají již nyní a dále po dobu celých letních prázdnin desítky táborů po celé České republice.

Všichni, kdo spadají do popsané cílové skupiny a mají zájem využít nabídky na bezplatný, obvykle čtrnáctidenní, pobyt na táboře u skautů, mladých indiánů z Ligy lesní moudrosti, turistů-tomíků nebo pionýrů, se mohou obrátit na kontakty uvedené na stránkách MŠMT (http://www.msmt.cz/pro-novinare/nabidka-bezplatnych-taboru-od-clenskych-sdruzeni-crdm-pro).

Pro děti bude zajištěno základní táborové vybavení, spacák a karimatku je možné si půjčit, případně dokonce dostat darem. V případě realizovatelnosti spolky, které Rada sdružuje, zajistí i dopravu.

Česká rada dětí a mládeže (http://www.crdm.cz/) byla založena v červenci 1998 osmi sdruženími dětí a mládeže. Dnes sdružuje 93 členských organizací (mezi nimi většinu celostátních sdružení dětí a mládeže), představujících téměř 200 000 individuálních členů.

Posláním ČRDM je podporovat podmínky pro kvalitní život a všestranný rozvoj dětí a mladých lidí. Své poslání naplňuje ČRDM tím, že podporuje mimoškolní výchovu a činnost svých členů, zejména snahu o vytváření právních, hospodářských, společenských a kulturních podmínek vhodných pro jejich činnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám