Hlavní obsah

Vysoké školy organizují největší hodinu biologie na světě nebo laboratoř na hradě

Novinky, Martin Singr, Scio

V nadcházejícím týdnu budou vysoké školy po České republice pořádat zajímavé akce. Poutavá a aktivní podívaná čeká na zájemce z řad veřejnosti třeba v Olomouci, kde Palackého Univerzita organizuje setkání, na němž více než 500 žáků a studentů vytvoří živý model srdce. Slezskoostravský hrad se zase promění v chemickou a fyzikální laboratoř.

Článek

Cyklus přednášek ČVUT ve středu skončí

Ve středu se uskuteční poslední přednáška z cyklu přednášek prof. D. Segovia-Vargase s názvem „Aktivní antény a metamateriální struktury v anténní a mikrovlnné technice“. Přednáška bude zaměřena mimo jiné na moderní partie z antén se zahrnutím problematiky mikrovlnné obvodové techniky (aktivní antény). Přednášku pořádá Fakulta elektrotechniky pražské ČVUT.

Podrobnější informace lze nalézt zde

Hrad se promění v improvizovanou laboratoř

Slezskoostravský hrad bude ve středu 24. června připomínat chemickou a fyzikální laboratoř. Přehlídka zajímavé a užitečné chemie, fyziky a matematiky v atraktivním hradním prostředí proběhne od 9.00 do 14.00 hodin a spolu s Českou společností chemickou ji podporuje Ostravská univerzita. Složky integrovaného záchranného systému zajistí bohatý doprovodný program.

Více informací o přehlídce najdete zde

Největší hodina biologie na světě

Pod názvem Srdce srdcí se v rámci projektu Kreativní biologie Univerzity Palackého (UP)  uskuteční ve čtvrtek 25. června v 16:00 na Horním náměstí v Olomouci největší hodina biologie na světě. Unikátní akce originálním způsobem propojuje prvky vzdělání, zábavy a týmové spolupráce. Více než 500 žáků olomouckých základní a středních škol spolu se studenty UP vytvoří živý model fungujícího srdce.

Více informací o projektu lze nalézt zde

Na ČZU v Praze bude konference MITECH

Na České zemědělské univerzitě v Praze se ve dnech 25. a 26. června uskuteční konference Mitech 2009. Konferenci pořádá Technická fakulta a hovořit se bude zejména o nových materiálech a výrobních technologiích. Mezi tématy se tak objevují nanomateriály, optické mikroskopy, ale také například nové technologie řezání. Konferenčními jazyky jsou angličtina, čeština a slovenština.

Stránky konference v anglickém jazyce jsou zde

Reklama

Výběr článků

Načítám