Hlavní obsah

České univerzity dostaly ocenění za výbornou podporu mobility studentů

– Brusel
Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Evropskou cenu kvality ECTS/DS Labels získalo v Bruselu 65 vysokoškolských institucí z 16 zemí jako uznání jejich snahy zjednodušit studentům studium v zahraničí. Certifikáty ECTS (European Credit Transfer and Accumulation Systém) a DS (Diploma Supplement) pro rok 2009 byly předány 11. června Jánem Figel'em, komisařem Evropské unie pro vzdělávání.

Článek

Ján Figel' při předání zdůraznil význam ocenění. „Dnešní držitelé certifikátů jsou vynikajícími příklady institucí, které berou velmi vážně evropskou akademickou mobilitu v rychle se měnícím odvětví vyššího vzdělávání,“ řekl.

Z České republiky letos certifikát ECTS Label i DS  Label získalo Vysoké učení technické v Brně, oba certifikáty obdržela též Vysoká škola v Ekonomická v Praze. Certifikát DS Label získaly také následující vzdělávací instituce: Masarykova univerzita, Veterinární a farmaceutická univerzita Brno, Technická univerzita v Liberci, Slezská univerzita v Opavě, Vysoká škola Báňská – Technická univerzita Ostrava, Ostravská univerzita v Ostravě, Vysoká škola podnikání, Univerzita Pardubice, Západočeská univerzita v Plzni, Akademie múzických umění v Praze, Univerzita Karlova v Praze, Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem a Univerzita Tomáše Baťi ve Zlíně. Osvědčení o správném používání dodatku k diplomu DS Label tak získalo celkem 15 českých vysokých škol.

Cerifikát ECTS Label je nejprestižnějším evropským oceněním v oblasti terciárního vzdělávání, dokládá naplnění strategických cílů univerzity v evropském prostoru vysokoškolského vzdělávání.

Certifikát DS Label je dokladem, že anglicko-český dodatek diplomu naplňuje formálně i obsahově požadavky doporučené Evropskou komisí. Účelem dodatku k diplomu je doplnit vysokoškolský diplom údaji, které zlepšují jeho srozumitelnost a spravedlivé akademické a profesní uznávání kvalifikace na mezinárodní úrovni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám