Hlavní obsah

Rektor Masarykovy univerzity Petr Fiala byl zvolen do čela České konference rektorů

Novinky, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Do čela České konference rektorů (ČKR) se od 1. srpna postaví její nově zvolený předseda rektor Masarykovy univerzity Petr Fiala. Ve funkci vystřídá svého kolegu z České zemědělské univerzity v Praze rektora Jana Horna, jemuž skončí dvouleté funkční období.

Článek

Prof. PhDr. Petr Fiala, Ph.D. je rektorem MU v Brně od roku 2004, předtím působil jako děkan Fakulty sociálních studií na stejné univerzitě.

ČKR je orgánem reprezentace vysokých škol České republiky. Sdružuje představitele veřejných, soukromých a státních vysokých škol České republiky, univerzitních i neuniverzitních, a zajišťuje jejich společný postup v zásadních záležitostech týkajících se rozvoje vzdělanosti, vědy, výzkumu a tvůrčí činnosti, dále pak vysokých škol a jejich studentů, akademických pracovníků a dalších zaměstnanců.

Pečuje o prosazování zájmů vysokých škol České republiky ve veřejném životě a při jednání se státními i nestátními orgány. Udržuje styky se zahraničními konferencemi rektorů a s mezinárodními organizacemi vysokých škol, zejména s Evropskou univerzitní asociací (EUA).

Reklama

Výběr článků

Načítám