Hlavní obsah

Uskutečnil se již 10. Běh pro Paraple

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Jubilejní 10. ročník benefiční akce Běh pro Paraple, která podněcuje zájem o lidi se zdravotním postižením a získává prostředky na činnost Centra Paraple, se uskutečnil ve čtvrtek 4. června v pražských Letenských sadech.

Článek

Běh pro Paraple je benefiční sportovně společenská akce, kterou centrum Paraple pořádá každoročně již od roku 2000. Hlavním programem jsou závody dvojic dospělých i dětí v běhu na 100 metrů. Běžci závodí o symbolicky vsazenou finanční částku, kterou poražený na místě věnuje na Konto Paraple. Součástí akce jsou také závody firem a médií a další sportovní a kulturní program.

Účastníky na akci přivítali Zdeněk Svěrák a Kateřina Neumannová. Moderování se ujaly Alena Zárybnická a Alice Tejkalová. Pro děti byl připraven pestrý program, ve kterém nechyběl skákací hrad, trampolína, elektrické čtyřkolky, cyklokáry, malování na obličej, malování křídami, soutěže o ceny, závody na koloběžkách či westernová škola ovládání biče.

Centrum Paraple pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy přizpůsobit se nové životní situaci, zlepšit fyzický a psychický stav, dosáhnout co největší míry soběstačnosti a nezávislosti, vrátit se do svého přirozeného prostředí a získat předpoklady ke společenskému a pracovnímu uplatnění.

Centrum Paraple otevřel Svaz paraplegiků s pomocí pana Zdeňka Svěráka v roce 1994. Plný provoz byl zahájen po rozsáhlé rekonstrukci 13. února 2001. Více informací o Centru Paraple, jeho službách, projektech pro Paraple a mnohé další naleznete na stránkách www.paraple.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám