Hlavní obsah

Na test Obecných studijních předpokladů se studenti mohou připravit na Facebooku

Novinky, Martin Singr, Scio

Využití sítě Facebook má v českém internetovém prostoru další novou možnost. Týká se všech, kdo se chtějí připravovat na test Obecné studijní předpoklady, který je součástí Národních srovnávacích zkoušek. Podle výsledků tohoto testu přijímá ke studiu téměř padesát fakult VŠ v České republice. A na Facebooku je založena nová skupina, do které se mohou zaregistrovat všichni, které test čeká.

Článek

Na konci března letošního roku založil Martin Víta, realizátor Kurzů Fido, na Facebooku u nás ojedinělou studijní a diskusní skupinu  k testům studijních předpokladů (TSP). Zde se mu úspěšně daří shromažďovat studenty, kteří si podali přihlášku na Masarykovu univerzitu v Brně.

Už po týdnu se přihlásila první stovka členů a počty se neustále zvyšují. Tomuto faktu napomáhá, že skupina je otevřená. Každý se tak může přidat a pozvat ostatní. Skupina zahrnuje devět diskusních fór, kde si studenti, většinou letošní maturanti, vyměňují své zkušenosti a znalosti týkající se nejen TSP.

Nově je na Facebooku založena také skupina, která osloví studenty, kteří se chystají na Národní srovnávací zkoušky (NSZ) a hlavně na testy obecných studijních předpokladů (OSP). Lze očekávat, že za pár dní bude i zde trojciferné číslo sdružující mladé lidi se stejným cílem – úspěšně složit testy OSP a díky tomu se dostat na svoji vysněnou vysokou školu. „Dvě stě studentů do konce května vidím jako minimum. V horizontu následujícího roku bychom se rádi dostali k číslům v řádu tisíců, potenciál zde rozhodně je,“ odhaduje Martin Víta.

Test Obecné studijní předpoklady NSZ

Test OSP je složen ze tří oddílů: verbálního, analytického a kvantitativního. každý z nich je zaměřen na odlišné schopnosti a dovednosti, které dohromady dávají komplex kognitivních předpokladů potřebných k dobrému studiu. Jedná se zejména o schopnost vyvozování z textu, přesného rozlišování významů slov a sdělení, kombinační a logické schopnosti, dovednost operovat s číselnými hodnotami apod.

Do skupiny se můžete zaregistrovat zde.

Reklama

Výběr článků

Načítám