Hlavní obsah

Letní školy Utrechtské sítě

Novinky, MPl, Scio

Masarykova univerzita v Brně nabízí svým studentům strávit letošní prázdniny například ve Španělsku, či v Rakousku na letních školách. Je totiž členem mezinárodní sítě vysokých škol, Utrecht network.

Článek

Utrecht network je organizace spojující bezmála třicítku evropských zemí, respektive jejich univerzity. V rámci této organizace jednotlivé univerzity spolupracují na programech studentských výměn, letních škol a získávání akademických titulů. Zastoupení z České Republiky má brněnská Masarykova univerzita. 

Pro letošní léto připravila Utrecht network následující letní školy:

Seggau Castle, Rakousko ( 12. 7. – 26. 7. 2009)

Tato letní škola nese název“ Nuestra América: (Re-)approaching the Americas“ a tématem budou vztahy Severní a Jižní Ameriky, rozdíly obou částí, historie apod. Témata budou zrcadlena v rovinách filmu, společnosti, literatury, politiky, práva, urbanistického rozvoje i prostředí. Pro letošek vyhlašuje Centrum zahraničních studií MU dvě stipendijní místa pro své studenty. Stipendium pokryje 50% nákladů (tzn. 350 eur).

Antwerp, Belgie ( 6. 7. – 17. 7. 2009)

Tématem belgické letní školy bude „Democracy, Inclusion and Active Citizenschip: Contesting Democracy“. Jedná se o třetí, závěrečný ročník cyklu letních škol „Soutěživá demokracie“ a bude pojednávat o tom, jak může demokracie hájit samu sebe, aniž by ztratila svůj demokratický charakter.

Na tuto letní školu jsou vypsána opět dvě stipendijní místa s příspěvkem o stejné výši.

Jaca, Španělsko (29. 6. – 10. 7. 2009)

Ve Španělsku se bude hovořit o „Spectroscopy of the Atmosphere“.  Formou workshopu si účastníci vyzkouší různé spektroskopické metody a budou objevovat různá témata související se zemskou atmosférou.

I do Španělska mohou dva studenti získat stipendium ve výši 350 eur.

Pokud nejste studentem MU, nebo pokud na vás nedošla ve výběrovém řízení řada, nezoufejte. Utrechtských letních programů se může účastnit kdokoliv. Místa vypsaná Masarykovou univerzitou jsou rozdílná v tom, že studenti obdrží zmíněnou finanční dotaci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám