Hlavní obsah

Letní škola digitální fotografie

Novinky, MPl, Scio

Léto je časem odpočinku od školy. To ale neznamená, že se nemůžeme něco nového naučit. Existuje mnoho letních škol, které nabízejí možnost zajímavého trávení prázdninových dní. Jednou z nich je i Letní škola digitální fotografie (LŠDF).

Článek

LŠDF navazuje na tříletou tradici letních škol určených pro studenty středních škol, letos se ovšem otvírá pro kategorii žáků druhého stupně základních škol a korespondujících ročníků víceletých gymnázií.

Letní škola letos proběhne v termínu 1. až 8. srpna v krásné horské přírodě na Benecku na chatě Barka. Na účastníky čeká bohatý program. Odborné přednášky, práce v terénu i ve studiu (fotografování portrétu), následné zpracování fotografií na PC a tisk. To vše pod vedením odborníků, fotografa a kameramana Pavla Fošenbauera, šéfredaktorky FotoAparátu.cz Heleny Macenauerové a učitelky biologie a amatérské fotografky Aleny Sochůrkové ze ZŠ Odolena Voda.

Účastníci loňského ročníku vzpomínali na své zážitky a celou akci hodnotili velice kladně. Velký úspěch u nich měla makrofotografie, fotografování architektury, vyzkoušeli si i portrét, produktovou fotografii, focení exteriéru a mnoho dalšího. Pracovali na různých projektech a také si mohli svoje fotografie vytisknout na kvalitních fototiskárnách.

Obsahem LŠDF není ale jen fotografování. Účastnící se mohou těšit na bohatý a aktivní program plný výletů do okolní přírody, her a soutěží.

Akce je pořádána v rámci Lumix Fotoakademie, vzdělávacího programu v oblasti fotografování pro žáky druhého stupně ZŠ a pro studenty SŠ. Fotoakademii pořádá Gymnázium Oty Pavla a portál FotoAparát.cz, generálním partnerem je firma Panasonic.

Dalšími partnery jsou Adobe, Centrum FotoŠkoda, Eizo, Epson, Fomei a Hama, mediální partneři jsou Český Rozhlas, FotoVideo, PC World a Koktejl. Celý projekt probíhá pod záštitou Ministerstva školsví, mládeže a tělovýchovy ČR (MŠMT) a Asociace profesionálních fotografů.

Reklama

Výběr článků

Načítám