Hlavní obsah

Generation.EUropa 2009: česko-německé setkání mládeže

Novinky, MPl

K příležitosti Českého předsednictví v Radě Evropské Unie se 17. až 19. dubna 2009 uskuteční česko-německé setkání, na kterém budou mladí lidé diskutovat o aktuálních tématech a problémech Evropy. Akci pořádá Tandem (koordinační centrum česko-německých výměn mládeže) ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže.

Článek

Sto účastníků z obou zemí ve věku mezi 16 a 26 lety se sejde mezi 17. a 19. dubnem v Čelákovicích u Prahy, aby diskutovali například o tématech Evropa, spolupráce, Česko-německé vztahy, mládež, volby, participace, role mladých lidí v Evropě, energetická politika a mnoho dalších.

Na setkání Generation.EUropa 2009 byli pozváni i výjimeční hosté, někteří členové a kandidáti do Evropského parlamentu. Svoji účast přislíbili například paní Jana Hybášková (EDS) a pan Libor Rouček ČSSD).

Na organizaci této akce se podílí mimo výše zmíněných dále Mladí evropští federalisté, Studentská sekce IIPS MU Brno, Mladí konzervativci, Mladí sociální demokraté apod. Akci podporuje Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Spolkové ministerstvo pro rodinu, seniory, ženy a mládež SRN a Česko-německý fond budoucnosti. 

Účastnický poplatek je pouze symbolický a má připomenout rok vstupu ČR do Evropské Unie. Činí 200,40 Kč.

Generation.EUropa 2009 navazuje na tradici podobných mezinárodních setkání, která vznikla již v roce 1996.

Reklama

Výběr článků

Načítám