Hlavní obsah

Organizace i jednotlivci soutěží o Národní cenu kariérového poradenství

– Praha
Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Centrum Euroguidance při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhlásilo první ročník soutěže s názvem „Národní cena kariérového poradenství“ pro organizace a jednotlivce poskytující služby v oblasti kariérového (pracovně-profesního) poradenství.

Článek

Cílem soutěže „Národní cena kariérového poradenství“, která je otevřena všem organizacím či jednotlivcům poskytujícím služby v oblasti pracovně-profesního poradenství, je ocenit nejlepší poskytovatele těchto služeb v České republice.

Soutěžit je možné ve třech kategoriích

  • poradenství pro klienty v počátečním vzdělávání
  • poradenství pro dospělé na trhu práce
  • poradenství pro osoby znevýhodněné na trhu práce

Přihlašovat se lze do 30. dubna, výsledky budou vyhlášeny v průběhu června.

U příspěvků bude hodnocen způsob a kvalita poskytované služby, organizace služeb  a udržitelnost. Důraz bude kladen především na soulad s kariérovým poradenstvím, návaznost a dopad služeb na trh práce a další vzdělávání, vedení klientů ke svépomoci a k rozvoji dovedností kariérového managementu, kvalifikaci poradců a jejich další vzdělávání a dostupnost služby.

Tři vítězné příspěvky získají cenu v podobě studijního výjezdu pro jednu osobu do institucí poskytujících kariérové poradenství ve Švédsku, vítězné organizace budou představeny na konferenci „Kariérové poradenství v praxi“ pořádané Centrem Euroguidance v září 2009. Ostatní oceněné příspěvky (vybrané komisí hodnotitelů) budou publikovány na stránkách www.euroguidance.cz.

Podmínkou účasti v soutěži je včasné vyplnění elektronického dotazníku, který je k dispozici zde

Reklama

Výběr článků

Načítám