Hlavní obsah

Konference Počítač ve škole se zaměří na evropské projekty a výuku jazyků

Novinky, Martin Singr, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ

Gymnázium Vincence Makovského v Novém Městě na Moravě uspořádá ve dnech od 7. do 9. dubna šestý ročník celostátní konference učitelů základních a středních škol s názvem Počítač ve škole. Hlavním tématem budou možnosti čerpání financí z evropských fondů.

Článek

Letošní ročník se zaměří zejména na Evropské projekty a výuku jazyků, konkrétně na možnosti čerpání financí pro školy z evropských grantů, povinnosti a další témata související s evropskými projekty a efektivní využití informačních a komunikačních technologií (ICT) ve výuce cizích jazyků.

Hovořit se bude také k oblasti využití ICT ve výuce českého jazyka či matematiky, dějepisu a prakticky i všech dalších předmětů vyučovaných na základních či středních školách.

Hovořit se bude také k oblasti využití ICT ve výuce českého jazyka či matematiky, dějepisu a prakticky i všech dalších předmětů vyučovaných na základních či středních školách. 

Program bude probíhat v budově gymnázia a kulturním domě, případně v areálu hotelu SKI. Nejvíce času konference bude věnováno přednáškám a workshopům, kde budou přímo učitelé ZŠ a SŠ hovořit o svých zkušenostech s využíváním ICT ve výuce.

Na představení výsledků své práce se žáky je stanoven limit 20 minut v rámci přednášky či 50 minut, pokud se rozhodnou prezentovat se formou workshopu. Třetí možností je pouze zaslat příspěvek do sborníku.

Vystoupí také zástupci firem dodávajících software a počítačovou techniku, kteří budou mluvit nejen o novinkách v oblasti informačních technologií. Pro vystoupení je však třeba zaregistrovat se do 13. března 2009 na webu konference. Stejné datum je také nejzazším termínem pro zaslání příspěvku do sborníku.

„Konference není určena pouze informatikům, ale všem učitelům, kteří chtějí zpestřit, zefektivnit a zjednodušit výuku pomocí ICT,“ zve závěrem na akci za pořadatele Miloš Bukáček.

Web konference je zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám