Hlavní obsah

Máte originální jazykový projekt? Přihlašte do soutěže o evropskou cenu Label

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Máte-li originální jazykový projekt, až do 20. dubna ho můžete přihlásit do Evropské jazykové ceny Label. Jejím cílem je podpořit nové a výjimečné aktivity v oblasti jazykového vzdělávání, propagovat je mezi odbornou veřejností a inspirovat ostatní k zavádění takových aktivit do jazykové výuky.

Článek

V České republice spravuje program Label Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP), která je součástí Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT). Cena vznikla jako iniciativa vycházející z dokumentu vydaného Evropskou komisí v roce 1995 - „White Paper: Teaching and Learning towards the learning society", ve kterém si EU vytyčila za cíl napomoci občanům členských zemí ovládnout kromě mateřštiny minimálně další dva cizí jazyky.

Letos budou ceny u nás udělovány poosmé, Česká republika byla k podílení se na programu přizvána v roce 2001. V roce 2004 byla Evropská jazyková cena Label rozšířena o individuální ocenění - Evropský učitel jazyků roku. V roce 2009 bude udělována cena LABEL inovačním jazykovým projektům.

O ocenění Evropská jazyková cena Label se může ucházet jakákoli instituce či organizace, která působí v oblasti jazykového vzdělávání. Přihlásit se mohou např. školy mateřské, základní, střední, vyšší odborné, vysoké, jazykové a také instituce, jejichž aktivity směřují do oblasti jazykového vzdělávání jen částečně, např. knihovny, tisk, televizní společnosti, rozhlas apod.

Jaké kritéria musí projekty splňovat, jakým způsobem probíhá jejich hodnocení, jak podat přihlášku a další podrobné informace o Evropské jazykové ceně Label naleznete na stránkách Národní agentury pro evropské vzdělávací programy (www.naep.cz).

Reklama

Výběr článků

Načítám