Hlavní obsah

Experti žádají po Obamovi reformu školství podle potřeb 21. století

Novinky, mnu, Scio,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Americké školství podle odborníků potřebuje reformu, která přizpůsobí dovednosti žáků potřebám 21. století. Mezi klíčovými dovednostmi pro počátek třetího milénia bývá nejčastěji zmiňována schopnost spolupráce, inovace, kreativního myšlení a znalost technologií.

Foto: Scott Olson, Reuters

Nově zvolený prezident USA Barack Obama

Článek

Podle expertů by se měl nově zvolený americký prezident Barack Obama v oblasti vzdělání zaměřit především na modernizaci technologického vybavení knihoven, na energetickou úsporu školních budov a na investice do vzdělávání a výzkumu v oborech přírodních věd, techniky, inženýrství a matematiky.

Naprostá většina učitelů i rodičů se domnívá, že současné školství nevytváří odpovídají podmínky pro výuku znalostí a dovedností potřebných v 21. století. Stejného názoru jsou i experti. V průzkumu realizovaném mezi členy American Society for Quality (ASQ), v níž jsou zastoupeni pedagogové a byznysmani, měli dotazovaní určit hlavní prioritu v oblasti vzdělání pro Obamovu vládu.

52 % účastníků dotazníkového šetření radí nově zvolenému prezidentovi, aby se zaměřil právě na zohlednění znalostí potřebných pro 21. století v osnovách školní výuky. Druhým nejčastějším požadavkem bylo udržení kvalifikovaných učitelů ve školství.

Maurice Ghysels z ASQ upozorňuje, že v době globální ekonomické krize mohou být správně zvolené postupy v oblasti školství velmi důležité, protože díky nim může země posílit svoji konkurenceschopnost na globálním trhu.

Zdroj:  www.eschoolnews.com

Reklama

Výběr článků

Načítám