Hlavní obsah

Soutěž Náš svět hledá nejlepší dětské literární dílo

Novinky, Helena Odstrčilová
Česko

Národní institut dětí a mládeže Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy vyhlašuje ve spolupráci se společností Svět knihy národní soutěž dětského literárního projevu s názvem „Náš svět“. Akce se uskuteční v rámci realizace projektu na podporu čtení v České republice „Rosteme s knihou“.

Foto: sxc.hu, Právo

Rosteme s knihou - ilustrační foto

Článek

Jednokolová soutěž, která není nijak tematicky omezena, má tři kategorie: pro žáky 1. – 5. ročníku základních škol, pro žáky 6. – 7. ročníku základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií a pro žáky 8. - 9. ročníku základních škol a odpovídajících ročníků víceletých gymnázií.

Příspěvky bude hodnotit odborná porota, která v každé z kategorií vybere přibližně deset nejlepších prací (bez určení pořadí), jejichž autoři budou oceněni čestným uznáním a knižním dárkem.

Slavnostní předání cen proběhne na knižním veletrhu Svět knihy 2009 v Praze v květnu. Vybrané práce budou navíc otištěny ve sborníku, který obdrží všichni ocenění soutěžící.

Uzávěrka soutěže je 30. března 2009

Zúčastnit soutěže se mohou všechny děti z České republiky ve věku 6 – 15 let. Jednotlivci mohou zasílat své literární práce, kolektivy školní časopisy, almanachy, sborníky či jiné kolekce prací. Každý příspěvek musí být původní prací.

U prací, které se zasílají na adresu Národního institutu dětí a mládeže MŠMT, je nutno uvést jméno a příjmení autora, rok narození, školní ročník, úplnou adresu školy a případně bydliště, u kolektivu jméno vedoucího (pedagoga) a adresu školy nebo jiné organizace.

Více informací o soutěži naleznete na stránkách Národního institutu dětí a mládeže www.nidm.cz, nebo na stránkách www.humanitnisouteze.cz.

Reklama

Související články

Projekt Junior Internet podporuje mladé lidi

V již 10. ročníku internetových soutěží projektu Junior Internet mají talentovaní mladí lidé příležitost předvést své schopnosti a dovednosti. Do 15. února...

Výběr článků

Načítám