Hlavní obsah

Projekt Junior Internet podporuje mladé lidi

Novinky, Helena Odstrčilová, Scio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V již 10. ročníku internetových soutěží projektu Junior Internet mají talentovaní mladí lidé příležitost předvést své schopnosti a dovednosti. Do 15. února 2009 se mohou zájemci přihlašovat se svými webovými stránkami, internetovými projekty, grafickými pracemi či esejemi o Internetu do některé ze čtyř soutěžních kategorií vyhlášených v rámci projektu.

Článek

V březnu pak budou moci porovnat své schopnosti se svými vrstevníky z ČR i dalších zemí Višegrádské čtyřky na mezinárodním sympoziu Junior Internet v Praze.

Kategorie jsou následující: JuniorWeb - soutěž webových stránek a internetových projektů, JuniorDesign - soutěž designů a grafických návrhů, JuniorText - soutěž textů na téma „Moje vize Internetu v roce 2020“ a JuniorErb - soutěž webových stránek pro města, obce, regiony, turistická místa či veřejnou zprávu.

Junior Internet je určen talentovaným dětem a mladým lidem do 18 let, kteří se aktivně věnují Internetu. Cílem projektu je být pro mladé talentované lidi odrazovým můstkem a podporovat je v jejich dalším rozvoji.

Všichni účastníci internetových soutěží budou pozváni na konferenci Junior Internet, která se uskuteční v březnu v Praze. Bude zde pro ně připraven bohatý program plný přednášek, prezentací, diskusí a soutěží.

Vítězové soutěží získají kromě hodnotných cen také příležitost prezentovat na konferenci své projekty. Mladí účastníci budou moci navazovat kontakty a spolupráci v rámci burzy internetových projektů.

Vítězové soutěží získají kromě hodnotných cen také příležitost prezentovat na konferenci své projekty. Mladí účastníci budou moci navazovat kontakty a spolupráci v rámci burzy internetových projektů. 

Myšlenka projektu Junior Internet se z České republiky rozšířila i do Francie, Maďarska, Polska a na Slovensko.

10. ročník soutěže bude obohacen o mezinárodní sympozium, které proběhne v Praze v termínu od 27. do 29. března 2009. Hosty mezinárodního sympozia budou vítězové Junior Internetu z ostatních zemí.

Více informací naleznete na stránkách Junior Internetu (www.juniorinternet.cz).

Reklama

Související témata:

Související články

Jak vybavit naše děti mediální gramotností

Umíme kriticky vnímat mediální sdělení? Mnohý dospělý mávne rukou. Reklama? Ta mě neovlivňuje, umím se jí bránit. Proč jsou tedy nákupní střediska těsně před...

Nakreslete své občanství v Evropě

Soutěž s názvem „Evropská Unie a občanství“, jejímž zadáním je vytvoření jednostránkového komiksu („celostránkové ilustrace“) bez průvodního textu, pořádá...

Výběr článků

Načítám