Hlavní obsah

Ministerstvo životního prostředí spustilo webové stránky pro děti

– ČESKO
Novinky, Odstrčilová, Scio

Webové stránky se základními informacemi o životním prostředí a jeho ochraně spustilo Ministerstvo životního prostředí 5. prosince. Jsou určené dětem a mladým lidem, čemuž také odpovídá i zpracování obsahu. Nechybí ani interaktivní soutěže, kvízy, komiksy a videa.

Článek

Stránky pro děti a mladé lidi se vyznačují jednoduchou a přehlednou navigací, rychlým vyhledáváním jednotlivých rubrik, odkazů a dokumentů a moderním designem.

Nabízí základní informace o jednotlivých tématech životního prostředí, jako je „klima“, „voda“ či „krajina“, nechybí ani „eko rady“ s praktickými informacemi, jak může každý z nás životní prostředí chránit. Stránky obsahují i rubriku „Víte, že...“, kde lze nalézt spoustu konkrétních zajímavostí o přírodě i ochraně životního prostředí, rubriku s odkazy na ekologicky zaměřené počítačové hry, komiks, video a soutěžní kvíz.

Kvíz o ceny

Kvíz nabízí otázky ve třech věkových kategoriích: 6 -10 let, 10 – 15 let a 15 – 19 let. Po výběru odpovědi se pomocí ikonky žárovičky ihned dozvíte, zda jste odpověděli správně a na závěr zjistíte, kolik jste získali bodů. Ten, kdo kvíz úspěšně vyplní, se může těšit, že bude zařazen do každoměsíčního slosování o nějakou pěknou cenu adekvátní příslušnému věku. Každý měsíc bude takto odměněn jeden vítěz v každé kategorii.

Mezi hry s ekologickou tématikou, pomocí kterých se můžete dozvědět něco o ekologii zábavnou cestou, patří například Cirkulace, která otestuje, zda znáte zákonitosti, kterými se řídí proudění vzduchu v atmosféře, nebo Geosystém, který se týká vztahů mezi jednotlivými složkami ekosystému na naší planetě a v naší krajině.

Stránky mohou sloužit také jako výukový materiál pro učitele. „Inspirovaly nás stránky resortních kolegů v Německu. Chtěli jsme nabídnout podobný web i našim školákům a studentům. Doufám, že se jim bude líbit. Cílem je, aby porozuměli provázanosti jednotlivých složek životního prostředí, přičemž informace jsou zde podávané hravou a vizuálně atraktivní formou,“ řekl Jakub Kašpar, tiskový mluvčí ministerstva.

Stránky najdete na adrese http://detem.mzp.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám