Hlavní obsah

Soutěž Miss Academia odstartovala

– ZLÍN
Novinky, mnu, Scio

Soutěž Miss Academia, jejímž cílem je vybrat nejsympatičtější studentku, která oslní nejen svým půvabem ale i inteligencí, právě zahájila svoji náborovou kampaň. Jméno vítězky zazní poprvé 1. dubna 2009 ve Zlíně.

Článek

Miss Academia je soutěží, jejíž tradice sahá do roku 1997. Účast v soutěži je podmíněna prezenčním studiem na vysoké či vyšší odborné škole. Miss pořádají studenti Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně.

"Znovu oslovujeme všechny studentky vysokých a vyšších odborných škol České republiky. Samozřejmě zůstává také hlavní poselství naší soutěže. Nehledáme dívku s určitými mírami, ale chceme poukázat na to, že ke skutečnému významu slova krása patří hlavně půvab, inteligence a šarm," uvedla Eva Bouchalová, manažerka projektu.

První zkouškou pro účastnice studentské soutěže krásy bude lednové předkolo v Praze či ve Zlíně. Soutěžící čeká vědomostně-inteligenční test, pohovor s porotou a promenáda v plavkách. Porota vybere z obou předkol dohromady deset nejlepších dívek, které se zúčastní dubnového finálového večera v Městském divadle Zlín s nadějí, že převezmou korunku pro vítězku.

Loni se účastnilo téměř 400 dívek

"V loňském roce se přihlásilo celkem 390 studentek ze všech koutů vlasti, což bylo přesně o 200 více, než v roce 2007. Jsme zvědaví, jestli se nám podaří toto číslo překonat," dodala Bouchalová.

V loňském ročníku soutěže zvítězila studentka práv z Univerzity Karlovy v Praze Martina Trnková. První vicemiss se stala Michaela Macková, studentka financí na Mendelově univerzitě v Brně. Třetí skončila Martina Jiříčková z Masarykovy univerzity v Brně, která se zároveň stala vítězkou v kategorii Miss Academia ČR 2008 on-line.

Více informací o soutěží naleznete na www.missacademia.cz. Náborová kampaň probíhá od 24. 11. 2008 až do 9. 1. 2009.

Reklama

Související články

Miss Academia ovládla studentka práv

Finále souteže Miss Academia ČR 2008 ovládla studentka práv z Univerzity Karlovy v Praze Martina Trnková. Na vyhlášení studentské královny krásy předčila...

Výběr článků

Načítám