Hlavní obsah

Úkolem nového prezidenta USA je také vybrat školu svým dcerám

Novinky, mnu, Scio, New York Times

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

WASHINGTON

Baracku Obamovi změnilo vítězství v prezidentských volbách život od základů. Mnoho změn čeká i Obamovu ženu Michelle a dcery Maliu Ann a Sashu. Budoucí prezidentský pár stojí před úkolem vybrat pro své dvě ratolesti novou školu v blízkosti Bílého domu. Předpokládá se, že Obamovy dcery budou navštěvovat jednu z prestižních privátních škol.

Foto: Jason Reed, Reuters

Barack Obama slaví vítězství se svou rodinou.

Článek

V současné době navštěvují Obamovy dcery Malia a Sasha školu University of Chicago Laboratory Schools. Jde o progresivní privátní školu se 1700 studenty, kde roční školné převyšuje částku 20 tisíc dolarů.

I ve Washingtonu budou dívky manželů Obamových s největší pravděpodobností chodit do soukromé školy. Podle deníku New York Times je v hledáčku budoucího prezidentského páru především Maret School, Sidwell Friends School a Georgetown Day School. Jde o školy, které navštěvují děti podnikatelských elit, významných politiků, televizních moderátorů nebo předních akademiků.

Škola, která uvítá v lavicích desetiletou Maliu nebo o tři roky mladší Sashu, bude mít zajisté o publicitu postaráno. Stejně tak může počítat s nárůstem zájmu zámožných rodičů o své služby.

Americkou veřejnost zajímá, kam chodí prezidentské děti do školy

Výběr školy pro prezidentské děti neponechává americká veřejnost bez povšimnutí. Podle historika Carla Sferrazzy Anthonyho, jenž mapuje život "prvních rodin", se o největší rozruch postaral Jimmy Carter. Americký demokrat v roce 1970 neváhal poslat svoji dceru Amy na veřejnou školu. Oproti tomu Bill Clinton vybral své dceři Chelsea školu soukromou, přestože před zvolením svého otce do prezidentského úřadu navštěvovala instituci veřejného školství.

Reklama

Výběr článků

Načítám